Leo Habers

Update BLOG 06-07-2012:business leaders

 
 

Waar gaan we naartoe, wat kunnen we verwachten in 2014

CyberCrime is dagelijks nieuws geworden. We hebben er elke dag mee te maken. We zien de gevolgen en de fouten welke veel systeembeheerders nog steeds maken. Slordigheid en non-kennis over het onderwerp.


Burgerlijk en zakelijk leven ligt feitelijk op straat, kwade lieden met slechte bedoelingen kunnen veel met de data die we zomaar op het Internet plaatsen. Stalken, Chanteren, Stelen, Hacken etc. zijn de orde van de dag. Banken zijn niet veilig op het Internet, de overheid vergeet goed te beveiligen. Instellingen/Instanties zetten onze gegevens op het Internet. Nog te zwijgen over alle blunders met passwords etc.  Denken we bijvoorbeeld wel eens na over acties van de Overheid om al onze gegevens zomaar aan elkaar te koppelen. Willen we dat wel?


We hopen en denken dat het wel meevalt. Ehhh.... nee! het valt zeker niet mee. Daarom ben ik mij als Internet Trendwatcher steeds meer gaan oriënteren in de oorzaken van CyberCrime en waarom we de overheid en instanties zoveel ruimte in “ONS” leven geven. We gaan te gemakkelijk met onze “privacy” om!


Wat kunnen we nog verwachten. Hoe staan wij als Suriname en/of Nederland ervoor. Hierover geef ik spreekbeurten voor instellingen, bedrijven en overheden. Tevens geef ik, desgewenst met een professioneel team, adviezen over de zakelijke inrichting van ICT/Internet Telecom. Een heldere toekomst visie voor uw organisatie helpt bij strategische beslissingen.

 

Afgelopen maand een TALK gegeven op een TED event in Suriname. Dit was een erg leuke ervaring. Het is goed om te zien hoe snel Suriname haar plaats aan het innemen is binnen de Internet community.


Anders dan in een groot deel van Europa heeft Suriname geen last van stagnerende Economie of negatief denken. Verleden jaar 4.7% groei, dit jaar wellicht 5.1%. Dat is wel even anders dan veel Europeanen en Nederlanders gewend zijn. 


Suriname is het land voor call-centers, financiële transacties, onroerend goed, shopping centers, mijn- en wegenbouw. Kunstwerken en andere utiliteiten.


Door de relatief lage loonkosten, goede opleiding, focus op Europa, vloeiend Engels, Nederlands zijn arbeidsintensieve processen zeer goed in Suriname onder te brengen. De wetgeving is bekend en gebaseerd op de voormalige Nederlandse wetgeving. Neem eens contact op met leo@brainwaves.sr voor meer informatie.